SolarTester biedt een breed scala aan onderzoekstechnieken op zonnepanelen. U bent dan ook verzekerd dat u bij SolarTester terecht kunt voor ondersteuning bij uw situatie, maar hoe weet u nu welke onderzoekstechniek u nodig heeft? We helpen u graag!

Om te beginnen vindt u hieronder zes standaardpakketten. Deze pakketten zijn samengesteld op basis van onze meest voorkomende onderzoeksaanvragen. De pakketten bevatten de onderzoekstechnieken die in de meeste gevallen worden ingezet bij de betreffende aanvragen. Uiteraard denken wij altijd met u mee om zeker te weten dat u het juiste pakket aanvraagt bij uw situatie.

Kunt u uw situatie niet plaatsen onder één van deze standaardpakketten dan stellen we een onderzoeksvoorstel op maat voor u samen (ofwel het zevende pakket ‘Tailormade’). Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Pre shipment controle

Controle van de bill of materials, in line inspecties en loading supervision. Kwaliteitscontroles in een pré-shipment fase heeft onder meer als voordeel dat we de panelen kunnen weigeren voor ze op transport gaan. Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Kwaliteitscontrole op locatie 

Dit mobiele testlaboratorium test de kwaliteit van zonnepanelen op basis van een steekproef op iedere willekeurige locatie. De SolarTester is een mobiel laboratorium waarin wij verschillende testen kunnen uitvoeren. Het is uitgerust met een LED zonnesimulator voor een Flash-test/vermogensmeting (98% meetnauwkeurigheid) en een hoog-resolutie Elektroluminescentie camera om onder andere ‘micro-cracks’ op te sporen. Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Schadeonderzoek

U vermoedt dat er mogelijk schade is toegebracht aan uw systeem tijdens installatie of stormachtig weer. In dat geval kan dit pakket u inzicht verschaffen of er daadwerkelijk schade is opgetreden, ook zonder dat de zonnepanelen gedemonteerd worden. Is er aanleiding voor verder schadeonderzoek dan wordt in overleg bekeken welke onderzoeksmethode het meest geschikt is. Zo houdt u grip op de kosten! Met het SolarTester schaderapport heeft u tevens een helder en feitelijk document in handen. Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

APK – periodieke keuring

Algemene Periodieke Keuring. De term zegt het al, dit low budget pakket biedt de mogelijkheid om algemene check van uw systeem te laten doen indien gewenst ook periodiek. Voordeel is dat u hiermee vroegtijdig problemen kan ontdekken. U voorkomt daarmee onnodig productieverlies. SolarTester plant de APK zodra de weersomstandigheden dat toelaten en voorzien u van een overzichtelijk rapport met de testresultaten. Indien er aanleiding toe is wordt in overleg bekeken of extra kwaliteitscontroles gewenst zijn. Zo houdt u grip op de kosten! Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Overname check

Voornemens om een zonnestroomsysteem over te nemen of te verkopen? Dan is het aan te raden om een ‘health check’ te laten doen. U wil uiteindelijk graag weten of er verborgen gebreken in de zonnepanelen zitten en niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit pakket biedt standaard een PR berekening en een drone onderzoek. Is er op basis van de testresultaten aanleiding voor verder grondig onderzoek dan wordt dat in overleg met u bepaald. Zo houdt u grip op de kosten! Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Rendementsverlies

U vermoedt dat uw systeem niet voldoende energie produceert? Met dit pakket worden een onderzoekstechniek ingezet om te bekijken of er problemen in de zonnepanelen of in de strings zitten. Is er op basis van de testresultaten aanleiding voor verder grondig onderzoek dan wordt dat in overleg met u bepaald. Zo houdt u grip op de kosten! Klik hier voor meer informatie over dit pakket.

Tailormade

Wanneer onze standaard pakketten niet aansluiten bij uw probleem of het gewenste onderzoek dan stellen wij graag voor u een onderzoeksplan samen. Op basis van een intake gesprek brengen we de situatie, het systeem en uw vraagstuk in kaart en de meest efficiënte onderzoeksmethoden. Zo houdt u grip op de kosten! Klik hier voor meer informatie over dit pakket.