SolarTester service aanbod

De naam SolarTester zegt het al, wij bieden een breed scala aan fotovoltaïsche (PV) kwaliteits-tests aan waarmee we u kunnen voorzien van onafhankelijk advies over de kwaliteit van uw materiaal en/of aansluiting. De investeringen in zonnestroomsystemen zijn hoog en voor langere termijn. Dan is het fijn om zekerheid te krijgen over de kwaliteit, werking en rendement van uw zonnepanelen. Wij graag onze expertise in om onze klanten deze zekerheid te bieden. Het service- aanbod van SolarTester is breed en ontzorgt vanaf het selecteren van de zonnepanelen tot aan de oplevering van het zonnestroomsysteem. Hier vindt u een overzicht van onze kwaliteitscontroles per fase die uw zonnepanelen doorlopen.

Profiteer van onze expertise en laat uw kwaliteitscontrole aan ons over!

Pré shipment controle

Dankzij ons partner-netwerk kunnen wij voor en tijdens de fabricage van uw panelen al kwaliteitscontroles uitvoeren. Heeft u er ooit over nagedacht om de materialen die in uw panelen worden verwerkt te laten controleren? Met een controle van de bill of materials kunnen we in een vroeg stadium al controleren of de ‘ingrediënten’ van uw panelen van voldoende kwaliteit zijn.
Een volgende stap is een controle tijdens het productieproces. Dit betekent letterlijk een controle bij de machines, indien nodig 24 uur per dag. Kwaliteitscontrole in een pré-shipment fase heeft onder meer als voordeel dat we de panelen kunnen weigeren vóór ze op zee-transport gaan. Een andere mogelijkheid is dat we via onze eigen software grote aantallen fabrieks- EL beelden kunnen controleren op schade. Hiermee kunnen we ook vóór de panelen op transport gaan al bepalen of we de kwaliteit voldoende vinden.

Klik hier voor meer toelichting over deze service

De SolarTester kwaliteitstest

Aan de buitenkant ziet u niets! Daarom voeren wij een kwaliteitstest uit op zonnepanelen. Veel defecten die de levensduur van een zonnepaneel kunnen beïnvloeden, en de kwaliteit van uw zonnestroominstallatie bepalen, zijn met het blote oog niet zichtbaar. Onze operators beoordelen de testresultaten naar de verwachtte prestatie op lange(re) termijn en niet alleen wat de prestatie van een paneel op moment van installatie is. De kwaliteitstest op locatie geeft u ook een nul-meting na de transportcyclus en vóór installatie. Dit kan u veel opleveren op het moment dat er schade optreedt tijdens installatie of een storm.

Klik hier voor meer toelichting over deze service

Onafhankelijk advies bij schade

De PV markt groeit exponentieel en daarmee ook de werkdruk op installateurs en leveranciers. Dit vergroot de kans op transport– en installatieschade. Daar komt bij dat we steeds vaker te maken krijgen met extreem weer met schade aan de zonnestroominstallatie als gevolg. In alle gevallen van schade kan het belangrijk zijn een onafhankelijk schaderapport te ontvangen om claims te onderbouwen. Met onze kwaliteitstests zijn wij de geschikte partij om deze rapportage samen te stellen. In 2018 zijn wij niet voor niets door de rechtbank van Amsterdam ingezet als onafhankelijk expert in een zaak betreffende stormschade (zie ‘nieuws’ voor meer info over deze rechtszaak).

Klik hier voor meer toelichting over deze service

Advies tijdens inkooptraject zonnepanelen

SolarTester beschikt over een wereldwijd actief team gespecialiseerd zijn in kwaliteitscontroles. Op productielocaties, in de havens na zeetransport, tot op de uiteindelijke locatie van het zonnestroomproject zelf. We kunnen het inkooptraject van uw materialen begeleiden en zorg dragen voor kwaliteitscontroles zodat de kwaliteit en rendement na installatie gewaarborgd is. Daarbij ondersteunen wij ook met het opstellen van kwaliteitscriteria voor in uw inkoopcontracten.

Klik hier voor meer toelichting over deze service

Drone inspecties

Drone inspectie is een onderzoeksmethode die regelmatig wordt toegepast. Het voordeel is dat zonder demonteren van de modules in relatief kort tijdsbestek enkele megawatts aan zonnestroomsysteem kunnen worden gescreend. Deze inspectietechniek geeft een eerste indruk of er schade in de zonnecellen aanwezig is.

Klik hier voor meer toelichting over deze service

In situ testing

In situ tests worden uitgevoerd met behulp van een tripod systeem en een geavanceerde EL camera. Het tripod systeem wordt bevestigd op het frame van de module. In de basis wordt het tripod systeem op één of een aantal specifieke modules geplaatst voor het maken van EL beeld.

Klik hier voor meer toelichting over deze service

Journey of solar modules and the potential quality controle phases